Bouwhistorisch platform

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/02/2018
13:30 - 17:00

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed

Categorieën Geen Categorieën


Geachte lezer,

Op woensdagmiddag 14 februari vindt er weer een Bouwhistorisch Platform plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Deze keer besteden we aandacht aan de stadsmuren. Classicus Cornelis van Tilburg stelt de muren uit de Romeinse tijd aan de orde, en stadsarcheoloog Femke de Roode gaat in op de stadsmuren in Nijmegen. Deze hebben een geschiedenis van de Romeinse tijd tot in de late middeleeuwen.

Er is ook aandacht voor de samenwerking tussen archeologen en bouwhistorici op het gebied van vroege houtbouw. Jan-Willem de Kort en Dick Zweers delen hun bevindingen over het onderzoek naar de Armenhoef in Best, met hout uit 1263. Ze geven daarbij antwoord op de vraag hoe zo’n vondst past in een bredere context. Bij het congres van de Arbeitskreis für Hausforschung in Nürnberg kwam dit ook aan bod, maar daar waren weinig Nederlandse bouwhistorici aanwezig.

De bijeenkomst vindt plaats op 14 februari van 13.30 tot 17.00 uur bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 in Amersfoort. U kunt het Bouwhistorisch platform gratis bijwonen, maar we ontvangen wel graag uw aanmelding. Dat kan met het formulier in de blauwe balk hieronder.

Graag treffen we elkaar op 14 februari!

Met vriendelijke groet,

Dirk J. de Vries
Bouwhistoricus

Powered by Events Manager

Publicatiedatum: 23 maart 2015