Federatiedag

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2017
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Beste erfgoedcollega’s,

Op 12 mei jl. was een eerste gesprek van Federatieleden met vertegenwoordigers van OCW en de RCE, over ‘Erfgoed Telt’. Aan dat gesprek komt nu een vervolg: op vrijdag 22 september a.s. We nodigen iedereen uit deel te nemen die een bijdrage wil leveren – van de FGM – aan het toekomstig rijksbeleid.   

Plaats: Stadskantoor gemeente Utrecht
Tijd: 10.00 tot uiterlijk 15 uur (met lunch)

Onder de titel Erfgoed telt is het Ministerie van OCW samen met de RCE input aan het verzamelen voor de gelijknamige beleidsbrief die in het voorjaar 2018 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. In deze beleidsbrief wil de minister het gemoderniseerde monumentenstelsel (MoMo 2009-2012) tegen het licht houden in het kader van actuele ontwikkelingen als de Erfgoed- en Omgevingswet, fiscale aftrek, verduurzaming, krimp, leegstand etc. De input werd deels al opgehaald tijdens een aantal bijeenkomsten in mei in respectievelijk Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Veel collega’s hebben aan de werktafels hun inbreng geleverd, aan de hand van de drie thema’s: gebruikswaarde, bestaanswaarde en waarde leefomgeving. Voor meer informatie over het traject, zie https://cultureelerfgoed.nl/dossiers/erfgoed-telt.

Het bestuur van de FGM organiseerde daarnaast een eerste gespreksronde op 12 mei. Een zeer nuttige bijeenkomst door de directe dialoog met Jan de Jong van OCW en Mark Stafleu van de RCE. Met een iets grotere delegatie namens het rijk praten we op 22 september verder. De bijeenkomst dient ook ter voorbereiding op schriftelijke input van de Federatie Grote Monumentengemeenten op Erfgoed Telt.

AANMELDEN kan door een mail te sturen naar federati@utrecht.nl

Powered by Events Manager

Publicatiedatum: 23 maart 2015