Symposium Monumentenkennis: Omgaan met vocht en zout

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/11/2018
09:30 - 17:00

Locatie
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Categorieën Geen Categorieën


Het symposium van MonumentenKennis gaat over ‘Omgaan met Vocht en Zout’ en wordt georganiseerd door TNO, de TU Delft en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Het richt zich op monumentenzorgers die zich bezig houden met instandhouding van gebouwd erfgoed.

Het ochtendprogramma start met een terugblik op de (materiële) erfgoedzorg en is daarna gewijd aan Zout, waarin onder meer het historisch onderzoek naar en de toekomstige verwachting van zoutschade alsmede het vergroten van de bestandheid van mortels tegen zouten aan bod zullen komen.

Het middagprogramma gaat over Vocht, met onder andere presentaties over optrekkend vocht, de duurzaamheid van hydrofoberen in de praktijk en de noodzaak tot herhydrofoberen na hervoegen. Daarnaast zijn er verschillende excursies in de monumentale binnenstad van Amersfoort, en een afsluitende receptie.

Net als voorgaande edities van het MonumentenKennis-symposium kunt u inzichten delen met oude bekenden en nieuwe vrienden tijdens de onderbrekingen en de receptie. Daarnaast krijgt u aan het eind van de dag het naslagwerk ‘Omgaan met Vocht en Zout’ mee naar huis.

Voor aanmelden en meer informatie, zie de website van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Powered by Events Manager

Publicatiedatum: 23 maart 2015