Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2018 en Symposium

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/03/2018
10:30 - 16:00

Locatie
Burgerzaal

Categorieën Geen Categorieën


Op 29 maart 2018 wordt voor de achtste maal de  BNG Bank Erfgoedprijs uitgereikt aan de ‘beste erfgoedgemeente’ van Nederland. De gemeenten Deventer, Leiden, Tilburg en Zaanstad zijn door de jury geselecteerd als kanshebbers voor de juryprijs. De BNG Bank Erfgoedprijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en stimuleert gemeenten materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk. Daarnaast kan het publiek voor de publieksprijs op de gemeente stemmen die in het verleden, heden en toekomst op innovatieve wijze omgaat met erfgoed.

Over de prijs
De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van beleidsterreinen als toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. De prijs wordt beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. Eerdere winnaars zijn de gemeenten Dordrecht (2010), Westerveld (2011), Schiedam (2012), Kampen (2013) en Bergen op Zoom (2014), Beesel (2016) en Zutphen (2017).

Symposium ‘Cultureel Erfgoed: blijven delen & blijven onderzoeken’
Vorig jaar ging de prijs dus naar Zutphen. Tijdens het symposium ‘Cultureel Erfgoed: blijven delen & blijven onderzoeken’ en de excursies voorafgaand aan de prijsuitreiking ziet u hoe Zutphen met haar erfgoed omgaat en hoe het prijzengeld is ingezet. Zutphen wil excelleren als Kenniscentrum voor Erfgoed en zoekt daarom intensief aansluiting bij het (wetenschappelijk) onderwijs. Bovendien ziet Zutphen educatie en onderwijs als een belangrijke ingang om haar culturele erfgoed te delen met de samenleving. In het ochtendprogramma spreekt onder andere professor Dolly Verhoeven, hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit.

Het programma: https://www.kunsten92.nl/activiteit/programma-29-maart-2018-zutphen/

Aanmelden: https://www.kunsten92.nl/uitreiking/

Powered by Events Manager

Publicatiedatum: 23 maart 2015