De Week van het Duurzaam Erfgoed

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15/06/2022 - 17/06/2022
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Ben jij een duurzaamheid of erfgoed professional? En wil jij een inhoudelijke bijdrage leveren aan De Week van het Duurzaam Erfgoed? Pak dan je kans op donderdag 16 juni! Organiseer een verdiepende digitale werksessie of webinar op het thema verduurzaming monumenten, met als doel kennis uitwisselen en samenwerken aan nieuwe denkrichtingen en oplossingen. Je kunt er ook voor kiezen om een bijdrage te leveren op de digitale Zeepkist. Dan geef je een korte pitch (maximaal 6 minuten). Inspireer bijvoorbeeld met een innovatief project, zoek de samenwerking of verbind je op een andere manier met de Routekaart doelstellingen en het publiek.

Dit jaar vindt De Week van het Duurzaam Erfgoed plaats van woensdag 15 juni t/m vrijdag 17 juni. Op woensdag trappen we af met een plenaire talkshow op locatie. Op de vrijdag is er keuze uit een drietal excursies verspreid over het land. De donderdag, 16 juni, is de dag voor inhoudelijke sessies – dé kans om met de sector in gesprek te gaan, kennis uit te wisselen, te inspireren en nieuwe verbanden te leggen. Het gaat om digitale sessies om dit zo laagdrempelig mogelijk te houden. In totaal zullen er vier sessies verspreid over twee rondes georganiseerd worden. Om 15:30 uur start de digitale zeepkist sessie met ruimte voor 8 pitches.

• Ronde 1 10:00-11:30 uur sessies A en B

• Ronde 2 14:00-15:30 uur sessie C en D

• Ronde 3 15:30-17:00 uur Op de Zeepkist

De inhoud van de digitale sessie en de pitch mag je zelf bepalen maar dient wel aan te sluiten bij het gedachtegoed van de Routekaart Verduurzaming Monumenten en De Week van het Duurzaam Erfgoed. Denk daarbij aan wat anderen inspireert en zoek de samenwerking met elkaar. Waak er voor dat het geen reclame wordt. Daar zullen we ook op letten bij de selectie van de sessies en pitches.

Aanmelden

Aanmelden kan door uiterlijk 25 maart een mail te sturen naar [email protected] met daarin een korte omschrijving van het onderwerp en de inhoud. We horen graag waarom je dit onderwerp wilt bespreken en hoe het bijdraagt aan de doelstellingen van de Routekaart. Daarnaast zijn we benieuwd wie en wat je hoopt te bereiken. Vermeld ook praktische informatie, zoals de contactgegevens en organisaties van de organiserende partijen en eventuele sprekers.

Vergeet niet aan te geven waar je je voor opgeeft:

□ Het hosten en inhoudelijk vormgeven van een digitale werksessie of webinar in rond 1 of 2.
□ Het geven van een korte pitch (max. 6 minuten) tijdens de digitale Zeepkist sessie in ronde 3.

De Week van het Duurzaam Erfgoed wordt mogelijk gemaakt door De Groene Grachten, het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De organisaties zullen uit de aanmeldingen vier digitale sessies en acht pitches voor de digitale zeepkist selecteren. Uiterlijk 8 april hoor je hier meer over. Om zoveel mogelijk mensen een plek te kunnen bieden, kan het zijn dat we je koppelen aan een andere organisatie en vragen om samen één sessie rond hetzelfde thema te organiseren.

Vragen of meer weten? Neem contact op met Tessel de Rooij van De Groene Grachten, dat kan door te mailen naar [email protected] of haar te bellen op 06 29017288.