Het belang van een goede voorbereiding
Het Brandsymposium heeft als doel actuele kennis te delen en ervaringen uit te wisselen over brand, om zo onze erfgoedlocaties beter te kunnen beschermen.
We blikken terug op de grote stadsbrand van afgelopen maart in het historisch centrum van Arnhem, waarbij 25 gebouwen werden verwoest, waaronder rijks- en gemeentelijk monumenten. Experts en betrokkenen vertellen over hun ervaringen en de lessen die hieruit te leren zijn.
We bespreken het onderwerp ‘natuurbranden’, gezien de toename en complexiteit hiervan. Hoe gaat de brandweer hiermee om? Welke gebieden zijn gevoelig voor natuurbrand, welk risico loopt het erfgoed en wat kunnen we doen om het erfgoed te beschermen? Op het programma staat ook een praktijkverhaal over brand in een museum.
Verder geven we een overzicht van het meest actuele nieuws en de laatste ontwikkelingen in de sector op het gebied van brandveiligheid en erfgoed.
De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) organiseert dit Brandsymposium in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de Provincie Gelderland en met medewerking van de Netwerkgroep Brandweer-Erfgoed*.
Programma en aanmelden
Meer informatie over het programma is te vinden op de website van NMo.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].
Deze bijeenkomst is alleen live bij te wonen en wordt niet opgenomen of gestreamd.
Het belooft een interessante en interactieve middag te worden met ruimte voor gesprekken met elkaar.
*De Netwerkgroep Brandweer-Erfgoed bestaat uit: Nederlands Instituut Publieke Veiligheid, Brandweer Nederland, de Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Utrecht en IJsselland, Gemeente Hoorn, Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed, Stedelijk Museum Amsterdam.