De werkgroep Post 65 houdt zich bezig met de architectuur en stedenbouw van na de periode van de wederopbouw. De architectuur uit deze periode wordt ook wel aangeduid als ‘jong erfgoed’. De meeste gemeenten richten zich vooralsnog op de periode 1965-1990 (waaronder stadsvernieuwing) en enkele ook op de periode 1990-2008 (met een bijzonder architectuurklimaat).
De deelnemende gemeenten wisselen kennis en ervaringen uit over inventarisatie, waarderingscriteria en waardestellingen. De wijze van beschermen, als monument, via afspraken met eigenaren en/ of via het omgevingsplan komt ook regelmatig aan de orde. Voorbeelden van herbestemming en van verduurzamen worden vaak gedeeld.
Soms komen gebieden en groen op de agenda. Er is ook veel aandacht voor processen: over participatie waarbij bewoners en historische verenigingen worden betrokken, communicatie met eigenaren en intern draagvlak, waaronder van het gemeentebestuur.
Verder wordt kennis gedeeld over instandhouding van de gebouwen uit deze recente periode, vanwege de specifieke problematiek van restauratie van materialen en technieken uit de tweede helft van de 20 ste eeuw.
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, dat een eigen programma heeft voor architectuur uit de periode 1965 tot 1990, is ook vertegenwoordigd in de werkgroep.