Bouwhistorisch platform

Kaart niet beschikbaar

Date(s) - 19/02/2020

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De RCE nodigt u uit voor het Bouwhistorisch platform op woensdagmiddag 19 februari in Amersfoort. Deze keer weer een mix aan onderwerpen, van een bijzondere toren tot de vondst van een oud toilet.

In het kader van de Geïllustreerde Beschrijving werd de bijzondere, 14de-eeuwse toren van Oudewater destijds al opgemeten en gedateerd. Jan Jehee weet daar nieuwe informatie aan toe te voegen en vertelt er meer over tijdens het platform.

Over de situering van het ‘Straatje van Vermeer’ in Delft is enkele jaren geleden het nodige onderzocht en bekendgemaakt. Bouwhistoricus ir. Wim Weve onthult nu ook het nodige van de huisvestiging van Pieter de Hoogh in Delft.

Ad Borgerman spreekt over zijn afstudeeronderwerp die gaat over buitenplaats Spijkerbosch te Olst. René Prins gaat in op schadeverschijnselen voortkomende uit de bouwhistorie van boerderij ‘Runderzorg’ in Weesp.

Frans Kipp sluit de middag af met de bijzondere vondst van een relatief vroeg toilet met waterspoeling in Utrecht.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar we vragen u wel zich aan te melden. Dat kan via de volgende link.

Tijd Onderwerp
13.30 Inloop met koffie en thee