Dag van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap – Atlantikwall en het landschap

Wanneer

22/09/2022    
10:00 - 17:00

De Dag van het Historisch Cultuurlandschap gaat dit jaar over de Atlantikwall en het landschap.

De Duitse verdedigingslinie langs de Nederlandse kust bestaat uit bunkers en andere (betonnen) werken die door het landschap verbonden zijn. Het is een ruimtelijke structuur die zich uitstrekt van Noorwegen tot aan Portugal, dus ook Europees van historische betekenis is.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stelt in opdracht van de minister een Visie Atlantikwall op. Het doel is om een kader te geven voor bescherming en (her)ontwikkeling van de restanten van deze Duitse verdedigingslinie.

Tijdens onze netwerkbijeenkomst informeren we u over de verschillende aspecten van de Atlantikwall, maar ook willen we ideeën en bouwstenen ophalen voor het toekomstige beleid rond bescherming en gebruik.

Aanmelden

De bijeenkomst (inclusief lunch en borrel) is gratis dankzij een vanuit het project Visie Atlantikwall beschikbaar gestelde subsidie

Aanmelden is wel nodig. U ontvangt een bevestiging per mail. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen dan is afmelden gewenst om andere personen een kans te geven en verspilling tegen te gaan.

Bekijk HIER het programma