ErfgoedAcademie webinar: Groen erfgoed

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 02/07/2020
10:00 - 11:00

Locatie
Online

Categorieën Geen Categorieën


Groen erfgoed maakt een wezenlijk onderdeel uit van onze leefomgeving. Voor velen is het een basis voor leefbaarheid, welbevinden en recreatie. En denk ook aan de relatie van groen erfgoed met biodiversiteit en klimaatopgave. Dit ‘levende’ erfgoed, denk daarbij aan parken (openbaar en particulier), tuinen, plantsoen, begraafplaatsen en cultuurlandschap, is continue in ontwikkeling en vraagt om een eigen aanpak en benadering. De actualiteit van vandaag is daar een goed voorbeeld van. In coronatijd is onze behoefte aan groen (erfgoed) nog groter geworden en wat betekent dit nu voor het in stand houden van dit groene erfgoed. Wat zijn de kansen, de risico’s en hoe hiermee om te gaan?

Door deel te nemen aan dit webinar weet u wat groen erfgoed is en krijgt u een beter inzicht in het belang van groen erfgoed voor een prettige leefomgeving. Zeker nu hechten we veel waarde aan een fijne leefomgeving.

De verdieping op dit onderwerp krijgt u tijdens de cursus in het najaar. U leert wat groen erfgoed is, hoe u eigenaren/initiatiefnemers goed kunt adviseren bij de instandhouding van dit erfgoed en maken we u wegwijs in de groene erfgoedsector.

Programma

Donderdag 2 juli

  • Start webinar 10.00 uur Inloop vanaf 09.45 uur
  • Introductie op het programma en inventarisatie voorkennis deelnemers – ca. 10-15 min
  • Theoretisch deel door expert Rob Hendriks – ca. 30 min
  • Vragenronde (tijdens lezing kunnen vragen gesteld worden in de chat) en afsluiting – ca. 20 min

De sessie duurt maximaal 1 uur.

Voor wie?

De webinar is een introductie op de cursus Groen erfgoed: een kennismaking en is vooral bestemd voor medewerkers, werkzaam bij gemeenten of omgevingsdiensten waar groen erfgoedbeleid ‘op de agenda’ staat of komt te staan. Daarnaast is de webinar interessant voor eigenaren en beheerders van tuinen en parken.

Door wie?

De webinar wordt verzorgd door Carla Scheffer, docent ErfgoedAcademie, en Rob Hendriks, senior beleidsadviseur Groen en Openbare Ruimte gemeente Utrecht. Onder meer verantwoordelijk voor het Groenbeleid en Toekomstvisie Landgoederen Amelisweerd en opdrachtgever voor herstel.

U kunt zich ook al inschrijven voor de cursus Groen erfgoed: een kennismaking op 1 oktober klik hier

Praktisch

Voor onze webinars maken we gebruik van het platform Zoom. U krijgt vooraf een link en een korte handleiding toegestuurd om via dit platform deel te kunnen nemen.

Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina:

https://www.erfgoedacademie.nl/opleidingsaanbod/webinar-groen-erfgoed