Erfgoedsymposium Verbindend Verleden/ Uitreiking BNG Erfgoedprijs

Date(s) - 23/09/2020
Hele dag

Landgoed Middachten

Hoe vormt erfgoed de verbinding met cultuur, duurzaamheid en landschap en draagt het bij aan de sociale verbinding tussen mensen? Luister ’s ochtends naar de lezing van Hans Goedkoop en ga ’s middags op pad naar rondleidingen en lezingen in prachtige kasteelinterieurs, op fraaie landgoederen, in een SS-sporthal, voormalig kuuroord, pop-upmuseum WOII etc. Of doe mee aan een workshop historisch striptekenen of masterclass landschapsarchitectuur.

In verband met de indamming van het coronavirus is in overleg met de gemeente Rheden besloten om het Erfgoedsymposium Verbindend Verleden en de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs te verplaatsen van 22 april naar woensdag 23 september 2020. Het symposium zal zoals gepland op Landgoed Middachten plaatsvinden.

BNG Bank Erfgoedprijs 2020
Op het symposium zal de BNG Bank Erfgoedprijs worden uitgereikt. De BNG Bank Erfgoedprijs is een iniatief van het Erfgoedplatform Kunsten ’92. Het stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van andere beleidsterreinen, van toerisme tot economie. De prijs van 25.000 euro is beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. Genomineerde gemeenten zijn Alkmaar, Appingedam, Noordenveld of Schouwen-Duiveland.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en aanmelden volgt nog via Kunsten ’92 of de social media-accounts van Erfgoed Rheden (Twitter, Facebook, Instagram).