Federatiedag: Omgevingskwaliteit en Welstand

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 06/03/2020
10:00 - 12:30

Locatie
Bartholomeusgasthuis (Regentenzaal)

Categorieën Geen Categorieën


Op 6 maart van 10.00 tot 12.30 uur organiseert de Federatie Grote Monumentengemeenten een nieuwe Federatiedag in het Bartholomeusgasthuis in de binnenstad van Utrecht met als thema: Omgevingskwaliteit en Welstand. Hier staat de Handreiking adviesstelsel omgevingskwaliteit centraal.

De huidige welstands- en monumentencommissies komen in de nieuwe Omgevingswet van 1 januari 2021 niet meer terug. Het komende jaar zullen gemeenten dus een nieuwe gemeentelijke adviescommissie moeten instellen. Welke mogelijkheden er dan zijn voor advisering over omgevingskwaliteit hoor je op deze ochtend. Ga met Flip ten Cate (Federatie Ruimtelijke Kwaliteit) in gesprek over de verschillende beschikbare smaken die inmiddels zijn uitgewerkt in de Handreiking Adviesstelsel Omgevingswet. De Handreiking is te downloaden via de website van de RCE, via ruimtelijkekwaliteit.nl/handreiking en hieronder.

Het eerste uur zal Flip de Handreiking toelichten en na een korte koffiepauze komen vragen van de deelnemers aan de bijeenkomst aan de orde.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door te reageren via e-mail ([email protected]), graag uiterlijk a.s. dinsdag 3 maart in de ochtend. Inmiddels zijn al enkele tientallen aanmeldingen binnen.

Collega’s die geïnteresseerd zijn in de Handreiking en de nieuwe opzet voor adviescommissies zijn ook van harte welkom.

Wanneer?
6 maart van 10:00 – 12:30

Waar?
Bartholomeusgasthuis (Regentenzaal)
Lange Smeestraat 40
Utrecht

Download Handreiking

Handreiking+adviesstelsel+omgevingskwaliteit