Platform Funerair Erfgoed

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2020
14:00 - 15:00

Categorieën Geen Categorieën


Op woensdag 14 oktober as. zal een digitale bijeenkomst van het Platform Funerair Erfgoed plaatsvinden die gewijd zal zijn aan kerkenvisies. Deze bijeenkomst is bedoeld voor allen die beleidsmatig of anderszins met funerair erfgoed te maken hebben of daarin geïnteresseerd zijn. In de komende decennia zullen nogal wat kerken aan de eredienst onttrokken worden. Mede om die reden zullen gemeenten zg. kerkenvisies opstellen. Hierin wordt verwoord hoe er binnen de gemeente omgegaan zal worden met kerkgebouwen. Bij een flink aantal kerken zijn er kerkhoven en in – oudere – kerkgebouwen bevinden zich zerkenvloeren en soms ook grafmonumenten. Binnen kerkenvisies kan (en moet soms) ook aandacht besteed worden aan dit funeraire erfgoed. Op deze middag zal speciaal worden ingegaan op dit onderdeel van de kerkenvisies.

De door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ondersteunde bijeenkomst zal digitaal plaatsvinden en ongeveer anderhalf uur duren.

Programma
Welkom en introductie op het programma, Bert Lever, voorzitter stuurgroep Platform Funerair Erfgoed
Wat zijn kerkenvisies? Welke rol kan funerair erfgoed daarbij spelen?, Jorien Kranendijk, projectleider Toekomst Religieus Erfgoed bij Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Wat is funerair erfgoed op kerkhoven en hoe kun je het bewaren?, Rien van Elsacker, voorzitter Stichting Begraafplaats Groene Kerk Oegstgeest.
Kerkenvisies, een worsteling met de praktijk, Dick Bloemhof, directeur Steunpunt Monumentenzorg Fryslân.
Beantwoorden van eventuele vragen die via chat binnengekomen zijn..

Aanmelden
Via deze link schrijft u zich in op de mailinglist funerair erfgoed van de RCE en ontvangt u t.z.t. nadere informatie.