Platform klimaat en erfgoed over langetermijn-effecten van klimaatverandering op erfgoed

Wanneer

29/03/2023    
15:00 - 17:30

Waar

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5, Amersfoort, Utrecht, 3811 MG
Kaart niet beschikbaar

Sprekers en programma

Het doel van deze middag is om inzichtelijker te maken wat klimaatverandering betekent voor erfgoed en hoe we hiermee om kunnen gaan. De volgende inspirerende sprekers staan op het programma:

Rutger van der Brugge (Deltares)

We beginnen de middag met een wetenschappelijke analyse. Rutger van der Brugge presenteert een ruimtelijke vertaling van de klimaatscenario’s van het KNMI voor Nederland. 

Bestuur platform Klimaat en Erfgoed

Deze scenario’s hebben impact op lange termijn. Maar hoe zit het op korte termijn? Welke gevolgen constateren we nu al? Het platformbestuur geeft voorbeeld en gaat in op de (on)mogelijkheden voor behoud.

Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving, College van Rijksadviseurs)

Vervolgens neemt Jannemarie de Jonge ons mee in haar kijk op de toekomst voor erfgoed. Als de scenario’s werkelijkheid worden, wat betekent dit dan voor ons als samenleving? Als we erfgoed verliezen, hoe gaan we dan om met dit rouwproces?

Netwerkborrel

Eén van de doelstelling van het platform is elkaar leren kennen. Daarom sluiten we af met een netwerkborrel. Dit deel wil je natuurlijk niet missen.

Aanmelden

Als leden van het platform hebben jullie voorrang bij aanmelden. Op 28 februari sturen we een algemene uitnodiging uit via onze kanalen. Vol = vol. Wees er dus op tijd bij. Aanmelden kan via deze aanmeldlink. Wil je je afmelden als je toch niet komt?

We zien jullie graag op 29 maart! Vragen over het programma of over de middag? Stuur dan gerust een mailtje via onze website.

Deelname is kosteloos. Direct aanmelden.

Platform Klimaat & Erfgoed

www.klimaatenerfgoed.nl

Het platform Klimaat & Erfgoed is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk met ANBI-status.