Post 65 & Participatie – Platform Post 65

Wanneer

11/04/2023    
10:00 - 16:30

Waar

Provinciehuis Noord-Brabant
Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, 5216 TV
Kaart niet beschikbaar
Op dinsdag 11 april start het nieuwe Platform Post 65 met een bijeenkomst over het thema Post 65 en participatie. Het Platform is bedoeld als een groeiend netwerk waarin verschillende overheden en belangenorganisaties de komende jaren hun kennis over Post 65 erfgoed met elkaar kunnen delen. Regelmatig volgen er fysieke bijeenkomsten op uitzonderlijke Post 65 locaties.

De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis van Noord-Brabant in ’s-Hertogenbosch.

Samen met deze gemeente starten we met een facultatief ochtendprogramma bestaande uit een rondleiding langs verschillend Post 65 erfgoed in ’s-Hertogenbosch, waaronder een bezoek aan het gemeentelijke monument het Cementrum. Tussen ochtend- en middagprogramma wordt een (vegetarische) lunch aangeboden.

In de middag komen we bijeen in het provinciehuis. De gemeenten Zoetermeer en Apeldoorn delen hun ervaring over participatie met Post 65 erfgoed: twee verschillende aanpakken die inspiratie geven en vragen oproepen. We gaan met elkaar in gesprek over hoe Post 65 erfgoed te waarderen. Het eerste exemplaar van de RCE handreiking Borging Post 65 wordt overhandigd aan de acht deelnemende pilot gemeenten. Tenslotte zien we tijdens de rondleiding in het provinciehuis voorbeelden van renovatie en het verduurzamen van dit jaren 70 gebouw.

Aan het einde van het inhoudelijke programma is het mogelijk nog deel te nemen aan een rondleiding door het Provinciehuis.

Programma en meer informatie
Direct aanmelden