Webinar voor collectiebeherende instellingen over cybercriminaliteit

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/04/2021
14:00 - 16:00

Categorieën Geen Categorieën


Op maandag 12 april van 14.00-16.00 uur houdt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een webinar voor collectiebeherende instellingen over cybercriminaliteit. Uit dreigingsanalyses van de politie blijkt dat ook erfgoedinstellingen steeds vaker doelwit zijn van digitale criminelen. Een aantal instellingen heeft hier helaas al ervaring mee opgedaan.

Grotere erfgoedinstellingen beveiligen hun digitale systemen meestal wel. Maar cybercriminelen richten zich ook op kleinere en middelgrote instellingen. Deze kenmerken zich vaak door een structureel gebrek aan middelen, een veelheid aan taken en een beperkt aantal personen. En juist de human factor is voor cybercriminelen interessant als doelwit.

Programma
De Nationale Politie spreekt over de recente ontwikkelingen en dreigingsanalyses. Ervaringsdeskundigen uit het museale veld nemen u mee in hun verhaal hoe om te gaan met de human factor en wat een responseplan inhoudt. Een cybersecurity expert vertelt welke dreigingen er zijn. En een schade-expert gaat in op wat er in de eerste week gebeurt na een geslaagde cyberaanval en ook hoe om te gaan met de buitenwacht zoals pers en publiek.

Het definitieve programma vindt u binnenkort in de agenda van RCE.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van collectiebeherende instellingen en vindt online plaats. Op deze wijze hopen wij weer een groot aantal deelnemers te ontvangen. Via de chat kunt u uw bijdrage leveren.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Meld u hier aan.