Week van het Duurzaam Erfgoed

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 19/04/2021 - 22/04/2021
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


Save the date(s)!
Zet 19, 20, 21 én 22 april alvast in je agenda. Want dan is het de Week van het Duurzaam Erfgoed!

Dit jaar geen eendaags congres op locatie, maar een hele week vol digitale, duurzame erfgoed-inspiratie. Een week waarin we met elkaar kennis uitwisselen, verbindingen leggen en inspiratie opdoen.

  • Bezoek via video’s duurzame erfgoedlocaties door het hele land.
  • Ga in gesprek met andere professionals tijdens interactieve werksessies.
  • Schroef je kennis op in een training.
  • Laat je inspireren tijdens een van de lunchlezingen.

Programma
Het programma is rond! Laat je bijvoorbeeld maandag inspireren tijdens een lunchlezing over circulaire en biobased monumenten met architect Daan Bruggink. Of luister naar de talrijke duurzame koplopers die woensdag ‘op de zeepkist’ springen met hun verhaal. En sluit samen met ons donderdag af met een wervelende Talkshow, live vanuit SugarCity, met onder andere Jan Willem van de Groep en onze ‘huisdichter’ Atta de Tolk. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma en de sprekers hier.

Duurzaam Erfgoed Talkshow
De week wordt op donderdagmiddag gezamenlijk afgesloten met een interactieve talkshow, live uitgezonden vanuit Sugarcity. Blik samen terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar en laat je inspireren door tafelgasten die onder leiding van de host elkaar aan de tand voelen rond onze gezamenlijke missie: erfgoed met duurzame toekomst!

Aanmelden
Meld je hier aan voor al jouw geplande activiteiten. Let op: sommige activiteiten zoals werksessies hebben een beperkt aantal plekken. Wees er dus snel bij!

Met jouw registratie ben je automatisch aangemeld voor De Week van het Duurzaam Erfgoed en ontvang je een Dagelijkse Dosis Duurzame Inspiratie. Hiermee ‘bezoek’ je digitaal een aantal bijzondere, duurzame erfgoedlocaties, word je dagelijks verrast met een gevarieerd programma en ontvang je een inspirerende boekentip, documentaire of gedicht.

Bijdrage FGM
Federatie Grote Monumentengemeenten heeft meegewerkt aan de Routekaart Verduurzaming Monumenten.

Meer weten over de Week van het Duurzaam Erfgoed? Klik dan hier.