Gefeliciteerd: Leiden wint BNG Bank Erfgoedprijs 2018

De Federatie Grote Monumentengemeenten feliciteert de gemeente Leiden met het winnen van de BNG Bank Erfgoedprijs 2018.

De jury wees de gemeente Leiden aan als winnaaar omdat ‘zij zich een voorbeeld toont voor andere gemeenten op het gebied van integraal erfgoedbeleid en een proactieve houding. Er is sprake van nauwe samenwerking tussen overheid, bewonersinitiatieven en ondernemers. De profilering als Stad van Ontdekkingen | Stad van Cultuur en Wetenschappen is heel helder. De gemeente bouwt aan kennis en collecties, van Leidse geschiedenis tot wereldschatten, samen met bewoners en het erfgoedveld.’

De andere genomineerden – Deventer, Tilburg en Zaanstad – werden ook uitgebreid geprezen door de jury. Op de website van Kunsten ’92 staat een publieksboekje waarin de erfgoedpraktijk in de vier genomineerde gemeenten wordt beschreven. Ook is hier het juryrapport en meer informatie over de uitreiking te vinden.