Nieuwe subsidie voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Dan is de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) interessant voor u. Voor deze regeling is € 150 miljoen beschikbaar gesteld. Aanvragen kan vanaf maandag 3 oktober 2022 09:00 uur tot 31 december 2023 17:00 uur.

Loc-hal

DUMAVA aanvragen? Start met voorbereiden

Wilt u DUMAVA aanvragen? We raden u aan alvast te starten met het voorbereiden van de aanvraag. U kunt bijvoorbeeld controleren of u aan alle voorwaarden voldoet, het aanvraagproces doornemen en alvast een energieadvies laten uitvoeren. Informatie hierover vindt u op de subsidiepagina. Daarnaast verwachten wij begin augustus een concept van het aanvraagformulier op deze pagina te plaatsen. Op deze manier weet u nog beter wat er van u gevraagd en verwacht wordt.

We helpen u op weg!

Op 13 september van14:00 tot 15:00 uur organiseren we een webinar over deze nieuwe subsidie. Hierin vertellen we alles over de regeling en het aanvraagproces. Zo helpen we potentiële aanvragers op weg. Aanmelden voor het webinar kan via de evenementenpagina
Kunt u op 13 september niet live meedoen? Meld u dan toch aan. U ontvangt dan na het webinar een terugkijklink.

Waarom DUMAVA?

DUMAVA is er specifiek op gericht eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om op korte termijn stappen te maken met het verduurzamen van hun gebouw. Dit is erg belangrijk, want Nederland moet in een snel tempo de CO2-uitstoot verder verlagen en het aardgasverbruik verminderen. Dat staat in het programma Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving, dat onderdeel is van de Nationale Woon- en Bouwagenda

Bericht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).