Nieuwe ‘Atlas voor gemeenten 2015’ met als thema Erfgoed

De nieuwe Atlas voor gemeenten – met als thema Erfgoed – wordt op 27 mei 2015 gepresenteerd in het Energiehuis in Dordrecht.

De Atlas voor gemeenten 2015 heeft als thema Erfgoed. Wat is de waarde en het belang van een historische binnenstad voor Nederlandse steden? En hoe waarderen mensen musea en monumenten in hun woonomgeving? Hoe komt het dat we 17de-eeuwse gebouwen nu nog interessant vinden? En hoe zorgen we ervoor dat de waarde van monumenten ook voor de toekomst behouden blijft?

Presentatie in Dordrecht
De nieuwe Atlas voor gemeenten wordt op 27 mei 2015 gepresenteerd in het Energiehuis in Dordrecht. Tijdens een conferentie wordt vanuit diverse invalshoeken het belang van monumenten voor Nederlandse steden belicht. Het programma start om 15:00 uur. Voorafgaand aan het programma is er de mogelijkheid om onder leiding van een gids een aantal karakteristieke Dordtse erfgoedparels te bezoeken. Aanmelden kan via www.atlasvoorgemeenten.nl.

Tijdens de conferentie wordt vanuit diverse invalshoeken het belang van monumenten voor Nederlandse steden belicht. Hoe komt het dat we oude gebouwen nu nog interessant vinden? Wat is de waarde van monumenten voor Nederlandse steden? En hoe zorgen we ervoor dat de waarde van monumenten ook voor de toekomst behouden blijft? Het programma start om 15:00 uur in het Energiehuis in Dordrecht. Voorafgaand aan het programma is er de mogelijkheid om onder leiding van een gids een aantal karakteristieke Dordtse erfgoedparels te bezoeken.

Aanmelden en volledige programma: http://www.atlasvoorgemeenten.nl/de-atlas/atlas-2015
Bestel hier de publicatie.

atlas voor gemeenten 2015 erfgoed

03_Energiehuis_JK1305-ED-5270-1160x773