Wethouders 68 monumentengemeenten sturen brief aan Tweede Kamer tegen afschaffen fiscale aftrek monumenten

Wethouders van 68 monumentengemeenten verzoeken de Tweede Kamer per brief om niet akkoord te gaan met voorstel van minister Bussemaker en staatssecretaris Wiebes om  – vooruitlopend op een herijking van het financiële stelsel per 2017 – de fiscale aftrek voor woonhuismonumenten af te schaffen en om te bouwen tot een subsidieregeling. Waarbij tevens het budget wordt verlaagd van 57 miljoen naar 32 miljoen. Reden daarvoor zijn de te verwachten ongewenste negatieve effecten voor ons erfgoed, de eigenaren en de overheid.

“Wij vragen u dan ook niet akkoord te gaan met een korting op het budget en het voorstel kritisch te bezien door niet vooruitlopend op de herijking van het financiële stelsel voor monumenten  te besluiten tot deze essentiële koerswijziging.”

Lees hieronder de brief van wethouder Gerdo Grootheest (gemeente Maastricht), mede namens 67 andere gemeenten:

Brief monumentengemeenten aan Tweede Kamer over afschaffen fiscale aftrek monumenten

OPROEP: Ook andere gemeenten kunnen zich nog melden om deze brief te ondersteunen! Dat kan door een mail te sturen naar Gerda Kroeze: [email protected] .

Inmiddels wordt de brief ondersteund door wethouders van de volgende 68 gemeenten:
Aalten, Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Berkelland, Breda, Bronkhorst, Brummen, Brunssum, Delft, Den Haag, Deventer, Doesburg, Doetinchem,  Dongeradeel, Dordrecht, Eijsden-Margraten, Epe, Gouda, Grave, Groningen, Gulpen-Wittem, Haarlem, Harderwijk, Harlingen, ’s Hertogenbosch, Hilversum, Hoorn, Kampen, Krimpenerwaard, Leeuwarden, Leiden, Lochem, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Middelburg, Montferland, Nuth, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Rheden, Roermond, Rotterdam, Schiedam, Schouwen-Duiveland, Sittard-Geleen, Sluis, Stein, Sudwest-Fryslan, Tilburg, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vaals, Venlo, Venray, Vlissingen, Voerendaal, Voorst, Waterland, Weert, Winterswijk, Wijdemeren, Zaanstad, Zutphen en Zwolle.

 

brievenbus monument