Minister Bussemaker trekt plan terug voor afschaffen fiscale aftrek onderhoud rijksmonumenten

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) trekt haar plan terug en gaat de fiscale aftrek voor woonhuismonumenten toch niet schrappen in 2017.

Dat heeft de minister woensdag aan de Tweede Kamer laten weten. Ze komt daarmee tegemoet aan de wens van de Kamer. Deze week probeerde Bussemaker de partijen te overtuigen om de regelingen aan te passen. Oppositiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en SP vonden het plan van Bussemaker om de monumentenaftrek te schrappen te onduidelijk en niet goed onderbouwd. Ook bij de coalitiepartijen bestonden nog veel vragen. Na veel kritiek vanuit gemeenten, provincies, eigenaren, bedrijfsleven en de Tweede Kamer, gaat minister Bussemaker de komende tijd werken aan nieuwe voorstellen om de fiscale aftrekregeling te vervangen.
Lees hier de brief.