Fonds voor Cultuurparticipatie opent Subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers

Vrijwilligers Leiden Foto: Erfgoed Leiden en omstreken

De subsidieregeling Erfgoedvrijwilligers 2019-2020 is geopend. Met deze regeling geeft het Fonds vrijwilligers die zich met erfgoed bezighouden en kleine erfgoedorganisaties (tot 2 fte) de kans zichzelf te verstevigen. Sommigen willen hun kennis en vaardigheden vergroten (vakinhoudelijk, technisch, of bijvoorbeeld hun computervaardigheden), anderen willen hun organisatie versterken (denk aan marketing, of rondleidingen in andere talen). De regeling biedt heel veel mogelijkheden. Voor grotere erfgoedorganisaties heeft het Mondriaan Fonds een vergelijkbare regeling.

Misschien overweeg men zelf een subsidieaanvraag in te dienen, of is er een achterban of contacten voor wie deze regeling interessant kan zijn. Het Fonds waardeert het als men anderen op de regeling wilt wijzen.

Praktisch

  • De subsidie bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 5.000 per initiatief.
  • Men mag 100% subsidie aanvragen. Dat betekent dat men alle projectkosten uit deze subsidie mag betalen.
  • 50% van de subsidie mag worden ingezet voor materiële investeringen die nodig zijn voor het project.
  • Het totale beschikbaar budget is € 300.000.

De subsidieregeling staat open tot 18 december 2020, of tot het totale budget op is.

Bedragen, voorwaarden, voorbeelden etc. vind men op onze website. Zijn er inhoudelijke vragen over de subsidieregeling, neem dan contact op met een van de adviseurs.

Communicatie rondom deze regeling
Mocht men willen communiceren over deze subsidieregeling, men is vrij om teksten van de website te halen. Vraag voor gebruik van beeldmateriaal altijd vooraf toestemming. Wil men hulp of advies bij de communicatie (denk aan kortteksten, nieuwsberichten, beeld etc.), mail dan naar Annick Driessen, communicatieadviseur. Zij helpt ieder graag verder.

Meer subsidieregelingen erfgoedparticipatie en -educatie
Het Fonds heeft nog meer subsidieregelingen voor erfgoedprojecten. Kijk op de website en/of abonneer op de nieuwsbrief.