Open Monumentendag gaat virtueel

Afgelopen weekend was het Open Monumentendag. Omdat het dit jaar moeilijk was om locaties open te stellen, hebben veel gemeenten een alternatief programma gemaakt.

Sint jan 's hertogenbosch
De Sint-Jan vanuit de lucht Foto: Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

De gemeenten Den Bosch, Sint-Michielsgestel en Vught hebben samen een digitale editie opgezet. Er zijn hiervoor speciale 360-graden opnamen in 12 gebouwen gemaakt. Deze maken het mogelijk om de monumenten vanuit je eigen huis te bezoeken. Op verschillende plekken kun je een video starten waarop een betrokkene je meer uitleg geeft over details in het gebouw. Bovendien zijn van alle geselecteerde panden opnames met een drone gemaakt. Die bieden een fascinerend beeld van het uiterlijk en de omgeving van het gebouw.

Via de virtuele weg nemen we je mee naar plekken waar je normaal nooit kunt of mag komen. Wil je de toren van de Sint-Jan beklimmen, de geheimen van de gijzelaars in seminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel ontdekken of op zoek gaan naar de verborgen deur van Kasteel Maurick in Vught? Ontdek het verborgen erfgoed van ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught. De bijzondere opnames zijn vanaf vrijdag 11 september te vinden op www.monumentendagonline.nl