FGM webinar: Erfgoed in de Omgevingswet

Aanstaande vrijdag 25 september organiseert de FGM een webinar over Erfgoed in de Omgevingswet. De webinar begint om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 11.30 uur.

Roermond, Limburg Foto: Bert Kaufmann via wikimedia

In deze digitale ontmoeting gaat het vooral over hoe en wat gemeenten vanuit erfgoed kunnen en moeten doen vóór de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2022.

Op wat voor manieren en momenten moeten we handelen vanuit erfgoed? Wat zijn de nieuwe begrippen in de gemeentelijke omgevingsvisies en omgevingsplannen? Wat is de systematiek van de omgevingsplannen, wat zijn de verschillen met de huidige bestemmingsplannen, wat zijn nieuwe instrumenten en wat is met name van belang voor de beschermde stads- en dorpsgezichten?

Sarah Ros zal een toelichting geven op de onderwerpen, in enkele korte blokken. Zij heeft eerder in een bijeenkomst van de FGM (in mei 2018) gesproken over het proces van de Omgevingswet, ook toen namens de VNG.

Tussendoor is er de mogelijkheid om vragen te stellen in een chat. We raden jullie aan om vragen alvast voor te bereiden.  

Ter voorbereiding om te lezen en dan met name ook het document van de VNG waarnaar hier wordt verwezen:

https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/omgevingswet/documenten/publicaties/2020/01/01/minimale-acties-cultureel-erfgoed-onder-de-omgevingswet

De webinar organiseren we samen met de Erfgoedacademie; de digitale bijeenkomst is in Zoom.

Om deel te nemen moet je je spoedig aanmelden via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/RXKBT72 , dan ontvang je uiterlijk donderdag een bevestiging en de gegevens om deel te nemen.