Gemeente Noordenveld wint BNG Bank Erfgoedprijs 2020

De gemeente Noordenveld heeft de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Juryvoorzitter Ina Adema, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, maakte dit op woensdag 23 september 2020 bekend op Landgoed Middachten in Rheden.

Gemeente Noordenveld winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2020 Beeld: BNG Bank
Noordenveld ontving, behalve de lof van de jury, een oorkonde en een geldprijs van € 25.000, beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. Ook de andere genomineerden Alkmaar, Appingedam en Schouwen-Duiveland werden uitgebreid gecomplimenteerd door de jury.
 
De Winnaar
De jury wees Noordenveld aan als winnaar, omdat deze gemeente zich een voorbeeld toont voor andere gemeenten. In de hechte samenleving bestaat veel kennis, interesse en liefde voor de lokale geschiedenis en voor het erfgoed. De gemeente ondersteunt met veel enthousiasme de talrijke initiatieven van bewoners en vrijwilligers. En het deskundige erfgoedteam van de gemeente zet zich met grote zorgvuldigheid en betrokkenheid in voor de goed bewaarde historische omgeving. De jaarlijks grote stroom aan geïnteresseerden uit binnen- en buitenland is daar het bewijs van.
 
Lees meer op de website van de BNG Bank Erfgoedprijs.