Herbestemming voor Heilige Hartenkerk ‘s-Hertogenbosch

De Heilige Hartenkerk in ‘s-Hertogenbosch heeft een aansprekende herbestemming gekregen en is nu in gebruik als woningen. De eens zo belangrijke kerk aan de Rubensstraat 62 blijft hiermee de eyecatcher in de wijk. De coronaproof opening verrichtte Huib van Olden, wethouder van onder andere Erfgoed en Herbestemming Monumenten. Het eindresultaat van de hele operatie is te bewonderen op film.

Heilige Hartenkerk ‘s-Hertogenbosch Beeld: Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

“Wij merken heel sterk dat de buurt het echt fijn vindt dat dit gebouw bewaard is gebleven”, vertelt Jan, een van de nieuwe bewoners.

Herbestemming van monumenten en van (voormalig) religieus erfgoed blijft in de gemeente, provincie, landelijk en Europees een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren. Dit is ook een speerpunt binnen het beleid van de gemeente. ´s-Hertogenbosch heeft een centraal aanspreekpunt voor herbestemming van monumenten.

Lees meer bij Erfgoed ‘s-Hertogenbosch.